In het nieuws

In het Eindhovens Dagblad van 21 juli j.l. stond een artikel over het graf van onze voormalige voorzitter de heer Dobelmann, vermoord in 1936. Omdat het verhaal achter de moord ‘typerend is voor het toenmalige tijdsbeeld’ nemen B&W van Heeze-Leende nu de grafrechten over zodat dit cultuurhistorisch monument bewaard blijft. Meer lezen….

Maandag finale interne competitie

De voorbereidingen zijn in volle gang. In de grote zaal zullen op een projectiescherm de partijen getoond worden die op dat moment live in de kleine zaal gespeeld worden. Bas van de Plassche heeft zich weer beschikbaar getoond om de zetten van deskundig commentaar te voorzien. Het gaat om tweemaal drie partijen. We beginnen om 20:00 uur. In de oorspronkelijke opzet was dit het programma. Dit weekend bereikte de Commissie van Beroep echter een bezwaarschrift, waar de redactie van de website de inhoud van heeft weten te achterhalen. Wij zijn benieuwd hoe dit afloopt. Hoe dan ook zal er maandag aan drie borden gestreden worden om het kampioenschap.
U komt toch ook ?

Stelling

Een aardige stelling uit de rapid-partij tussen Ewout en Ron gisteravond. Kunt u dit binnen, laten we zeggen, twintig seconden oplossen ? (Met het gegeven dat er een oplossing is; dat werd er bij ons niet bij verteld..)