Jeugdtoernooi Bergen op Zoom

Zondag 9 november werd er een jeugdtoernooi gehouden in Bergen op Zoom. Vijf ESV leden deden hieraan mee. Alle jeugdspelers werden op rating ingedeeld in groepen van 10 spelers.

Joppe schaakte in de D groep, hij verloor 2 partijen en won verder al zijn partijen. Daarmee eindigde hij met 7 uit 9 op de gedeelde tweede plaats en mocht voor het eerst een gevuld envelopje mee naar huis nemen.

Lieke schaakte in de C groep, ze was als vijfde geplaatst in haar groep. Ze schaakte een fantastisch toernooi. De laatste en beslissende ronde wist ze ook te winnen en zo werd eerste met 8 uit 9.

Een groep hoger, in de B groep schaakte Wendy. Ze wist maar liefst 6 punten te scoren en eindigde daar mee op een gedeelde derde plaats.

Jesse en Janne speelden beide mee in de hoogste groep. Het ratingverschil was daar heel groot, de sterkste speler had een rating van 2206 en de zwakste speler een rating van 624. Jesse wist zich goed staande te houden, hij speelde remise tegen de uiteindelijke winnaar en verloor alleen van de sterkste speler. Jesse eindigde daarmee op de derde plaats. Voor Janne was dit een hele pittige groep, maar des ondanks wist ze 4 punten te halen en eindigde gedeeld vijfde.

vlnr Joppe, Wendy, Lieke, Jesse en Janne

Zo was het weer een succesvolle dag voor de jeugdschakers van ESV. De complete uitslagen staan op de toernooi site.