Verslag ronde 1

Eindhoven 4 wist niet te overtuigen in de eerste wedstrijd van het seizoen.
Luca, Arnold, Karel, Yichen en Ron konden geen vol punt scoren, waar met name Karel en Ron halverwege wel goede vooruitzichten hadden.
Het werd 4 – 4 tegen Stukkenjagers 5. Verslag volgt:

Ik speelde op bord 3 met wit tegen een oud gediende ervaren speler, die speelde de Franse opening. Ik wilde graag de witte leeuw spelen, dit lukte niet helemaal naar mijn zin. Ik moest zorgvuldig maneuvreren om redelijk uit de opening te komen. Nadien ging de strijd volkomen gelijk op met voor beiden geen enkel voordeel. Na een iets mindere zet mijnerzijds kwam mijn opponent iets beter te staan. Weer moest ik zorgvuldig te werk gaan om niet echt minder te komen staan. Ik kon dus niet echt op winst gaan spelen. Het lukte om terug te komen en de partij verzande in remise door herhaling van zetten. Ik was tevreden met mijn 1/2 punt ook gezien de stellingen op de andere borden. Helaas ging het hier en daar mis op enkele borden zodat we 4-4 speelden.

Waarnemend teamleider, Arnold van der Heijden

Na de opening werden al vrij snel alle lichte stukken geruild. Ik had mijn c-pion naar c5 doorgeschoven met als gevolg dat zwart een mooi veld op d5 kreeg en ik een zwakke pion op d4. Al snel dreigde zwart die pion te gaan winnen, maar dat kon ik nog net voorkomen door met Dc4 de zwarte toren op d5 te pennen. Hierop wist zwart geen goed antwoord te vinden en enkele zetten later gaf hij een toren weg. 1-0.

L. van Reij

Als ik de woorden kon vinden die de ellende konden beschrijven, zou ik ze u hier niet onthouden. Maar evenzeer als ik de zetjes niet kon vinden toen het er toe deed, schiet ik hier tekort. Verslag van deze zijde van bord acht:
Het is niet dat ik Osman onderschatte, ik kende zijn rating niet, maar ik merkte wel aan zijn spel dat hij wel eens een dreiging over het hoofd zag; een verkeerde volgorde van afruilen bezorgde mij stukwinst met nauwelijks compensatie. Ik voorzag dat mij die dag nauwelijks nog iets kon gebeuren of ik moest wel heel slechte zetten doen. Een niet te onderschatten gemoedstoestand. Aldus geschiedde:
Osman Hamraz – Ron van Hoogstraaten (10/10/2015) (partijfragment)
De les voor mijn tegenstanders: geef nooit op, al staat u een vol stuk achter.
De les voor mijn teamgenoten: biedt nooit remise aan gezien de stelling op mijn bord.

Ron van Hoogstraaten

De Stukkenjagers 5 1531 Eindhoven 4 1584 4 4
1. Jan Otten 1704 Loek van Rey 1739 0 1
2. Emil Voorhorst 1662 Luca Troisi 1 0
3. Leo van Gelder 1674 Arnold van der Heijden 1698 ½ ½
4. Marieke Sarton 1579 Karel Jeurissen 1639 ½ ½
5. Guus van Heck 1495 Alexander Rutten 1516 0 1
6. Cees Zoontjens 1486 Yichen Han 1434 1 0
7. NO Henny Valks 1547 0 1 Regl.
8. Osman Hamraz 1116 Ron van Hoogstraten 1518 1 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *