Maandag finale interne competitie

De voorbereidingen zijn in volle gang. In de grote zaal zullen op een projectiescherm de partijen getoond worden die op dat moment live in de kleine zaal gespeeld worden. Bas van de Plassche heeft zich weer beschikbaar getoond om de zetten van deskundig commentaar te voorzien. Het gaat om tweemaal drie partijen. We beginnen om 20:00 uur. In de oorspronkelijke opzet was dit het programma. Dit weekend bereikte de Commissie van Beroep echter een bezwaarschrift, waar de redactie van de website de inhoud van heeft weten te achterhalen. Wij zijn benieuwd hoe dit afloopt. Hoe dan ook zal er maandag aan drie borden gestreden worden om het kampioenschap.
U komt toch ook ?

Stelling

Een aardige stelling uit de rapid-partij tussen Ewout en Ron gisteravond. Kunt u dit binnen, laten we zeggen, twintig seconden oplossen ? (Met het gegeven dat er een oplossing is; dat werd er bij ons niet bij verteld..)

Aanvangstijden Interne

De laatste acht ronden van de interne competitie (te beginnen vanaf maandag a.s.) zullen de aanvangstijden strikter gehandhaafd gaan worden:
                           Om 19:45 uur start de wedstrijdleider de klokken.
Op deze wijze kunnen wij het afgesproken speeltempo van 90 minuten + 30 sec/zet aanhouden en toch vrijwel zeker zijn dat alle partijen tegen sluitingstijd beëindigd zijn. Voor de jeugdleiders (en hun tegenstanders) geldt dat de klokken pas om 20:15 uur aangezet worden. Het speeltempo bedraagt dan 75 minuten + 30 sec/zet.
Het alternatief, aanpassen van het speeltempo tijdens het seizoen, lijkt ons minder wenselijk. Evaluatie volgt.