schaken

43 gedachten over “schaken

  • Natuurlijk heb je gelijk, maar dan ken je mijn fight-or-flight-mechanisme nog niet.Dat betreft een geheime handicap die o.a. het slaapmechanisme verstoort. En de vraag naar fight wordt een beetje tot zwijgen gemaand door mijn flight-neiging: sta ik beter of eigenlijk slecht?
   We zullen zien.
   Nu eerst maar: 12…Pge7

  • 11…Lg7.
   Gisteren speelde ik blind en automatisch het voordehandliggende e7e6. Vervolgens ging ik pas, nog steeds blind, nadenken: minder goed…., eerst ontwikkeling voltooien met Lg7 en later wellicht breken met f7f6 was veel beter geweest.Wit heeft nu meer dan voldoende compensatie(?!!) . Dit kon ik niet meer stoppen, en ik heb er zelfs vrij slecht door geslapen. Is 11 h2-h4 niet een typische zet?! Korte rokade heb ik niet eens overwogen…..

  • De mogelijkheden stapelen zich al huizenhoog op! En dat terwijl ik er nu pas achterkom dat ik helemaal geen “normaal”schaakbord meer in huis heb…..
   Geeft niet: ik doe gewoon niet de actiefste zet die ik kan bedenken (Want dat zou Lf5 zijn) maar juist de traagste die bovendien jouw vermoedelijk nu al geplande loperoffer op h7 voorlopig uitstelt:
   g7-g6

   • Uw zet kwam binnen op onze server na 72 uur en 46 minuten. Dat is 46 minuten na het vallen van de vlag. De stand is nu dus 1-0. We moeten streng zijn.
    Laten we verder gaan met de tweede partij. Ik speel weer e4, jij c5 en na 2.b4 cxb4
    luidt mijn derde zet: 3.d4
    U heeft wederom tot 10 over 12 de tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *