Brabantse Pupillendag Roosendaal

Op 14 april werd in het Jan Tinbergen College de opmaat naar de Nationale Pupillendag georganiseerd. Er waren 24 deelnemers die in 2010 of later geboren zijn en nog voor pupil mochten doorgaan.

Alle G-pupillen waren al geplaatst; vier pupillen en Brabant had vijf plekken in deze categorie. Zij streden dus om de drie bekers en werden samengevoegd met de H-pupillen die met zijn achten voor één plek en eveneens drie bekers gingen. Kevin Gang van ESV pakte hier een prachtige gedeeld eerste plaats met 8½ uit 9. Alleen Freek Thijssen eindigde met exact dezelfde score, het enige verschil was de categorie!

Alle uitslagen zijn overigens hier te vinden.

De F-categorie werd een prooi voor Tommy Grooten van De Stukkenjagers uit Tilburg met een 100% score. Sacha Kurt van ESV werd tweede door alle partijen op een na te winnen. Sacha liet tegen Tommy een toren insluiten in reeds strategisch verloren stelling, maar dat was ook zijn enige nul. Samen met Tano van Schilt wisten deze heren zich te plaatsen voor de landelijke pupillendag. Yara Allaart eindigde als beste meisje op de vijfde plaats.

Op de podiumfoto drie kinderen die hun schaakroots bij ESV hebben liggen:

Yara, Sacha, Tommy en Tano

Er werden ook snelschaakwedstrijden voor de D-categorie gehouden. Twaalf deelnemers en iedereen speelde zowel met zwart als met wit dus twee keer tegen elkaar. Na 22 partijen eindigde Nirupa Ganeshram van ESV hier met 19 punten op de tweede plaats slechts één puntje achter Donald Bötticher. Petje af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *