Eindhoven 2 Brabants kampioen snelschaken U1900

Zaterdag 8 juli werd het NBSB-snelschaakkampioenschap voor clubteams gehouden in het warme Veldhoven. Hoewel wij maar liefst vijf teams afvaardigden viel de opkomst met zestien teams totaal tegen. Vakantietijd of misschien toch het NK?

Eindhoven 2 wist de B-groep te winnen. Rudi, Jochem, Kiran en Arda hadden duidelijk een verschillende vorm. Rudi en Jochem begonnen met een enorm zwakke score van een halfje uit acht partijen. Kiran en Arda waren duidelijk wel op dreef. Pas na de ronde tegen Eindhoven 1 begon dit een beetje te kantelen. Uiteindelijk haalden Arda (17 uit 22) en Kiran (14.5 uit 22) de bordprijs binnen! Jochem had uiteindelijk nog een middelmatige score (9.5 uit 22), maar Rudi had niet helemaal zijn dag (6 uit 22). Hoe dan ook bleek dit genoeg voor de winst in de B-groep.

Andere goede scores waren er voor Gachatur, die met 15 uit 22 op bord 1 een uitstekend toernooi had en de bordprijs wist te winnen. Ook Eindhoven 5, met Elysia, Boyd, Nirupa en Ostap, presteerde goed met in totaal 43.5 bordpunt (uit 88 mogelijke).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *