Huub van Dongen Memorial toernooi

Zaterdag 25 juni organiseert Dubbelschaak ’97 voor de vijfde maal het Huub van Dongen Memorial toernooi.

Het thema van deze editie is “kunst”. Dat klinkt misschien iets minder spectaculair als wat we vorig jaar hadden beleeft… Een overvolle schaakzaal waarin de deelnemers konden genieten van live muziek van de band “Two of Us” die veel nummers van onder andere The Beatles en ook Simon & Garfunkel speelden tijdens de partijen.

Maar nee, ook met het thema kunst gaat de organisatie proberen het toernooi op een bijzondere manier aan te kleden. Zo zal er voor de deelnemers een quiz zijn, waarbij ze enkele vragen over (schaak)kunst dienen te beantwoorden. De winnaar hiervan krijgt een originele prijs.

Daarnaast zal gedurende het toernooi een professionele fotograaf cq ontwerper aanwezig zijn die (met toestemming) foto’s van de deelnemers zal maken en deze, naar wens, zal bewerken in Photoshop waarmee desgewenst effecten aan de foto toegevoegd kunnen worden. Dit fotomateriaal zal kosteloos beschikbaar worden gesteld aan de deelnemers. Alleen als ze die ter plaatse uitgeprint willen hebben op professioneel fotopapier, dan dient hier een kleine vergoeding voor betaald te worden. Enkele voorbeelden zijn te vinden op de toernooisite, maar er is natuurlijk werkelijk alles mogelijk!

Meer informatie over het toernooi, alsmede de opzet, is te vinden op de toernooisite: www.dubbelschaak.nl/memorial.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *