WLC Weekendtoernooi 2024

Op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 juni en zondag 2 juni werd het WLC weekend toernooi georganiseerd en ik besloot om mee te doen in de B-groep.
Ik was niet de enige ESV-er die meedeed.

A-groep

In de A-groep speelden Sascha Kurt, Ethan Chua, Paul van Zon, Freek Thijssen, Elysia Feng en Ivan Ponomarev mee.

Sascha Kurt en Ethan Chua scoorden redelijk goed met 3,5 uit 6, waarbij Sascha het onderling ESV-duel met Ivan in zijn voordeel wist te beslissen.

Paul van Zon scoorde met 3 uit 6 naar verwachting, waarbij hij in de laatste ronde een prachtige aanvalspartij – op schitterende manier – won.

Freek Thijssen scoorde boven verwachting met 3 uit 6, waarbij een prachtige remise tegen de sterke Guus Bollen (WLC) van zich doet spreken.

Elysia Feng en Ivan Ponomarev zullen wat minder tevreden zijn, maar ook 2,5 uit 6 is niet slecht natuurlijk, waarbij Elysia tegen Rudy Simons (WLC) een sterke partij speelde, maar deze helaas net niet in winst wist om te zetten en zelfs nog verloor, toen Rudy met dame en toren een gevaarlijke tegenaanval inzette.

 

B-groep

In de B-groep speelden Nirupa Ganeshram, Tom Vennix, Adem Yilmaz, Oscar Teeven, Thao Luong en uw verslaggever mee.

Nirupa speelde een schitterend toernooi en eindigde met 4,5 uit 6 op een gedeelde tweede plaats. In de laatste rondes heeft zij twee keer een schitterende stelling in remise laten verzanden, waaronder (in de vijfde ronde) tegen mij!

Tom Vennix behaalde een score van 50% en Adem Yilmaz scoorde 2 uit 6 en beiden zullen daarmee redelijk tevreden zijn.

Oscar Teeven speelde een goed toernooi. Tegen 3 duidelijk sterkere tegenstanders scoorde hij toch een half punt. Goed gedaan. Tegen 2 gelijkwaardige tegenstanders boekte hij 1 overwinning en leed hij 1 nederlaag.

ThaoLuong (een jeugdspeelster van ESV) begon ijzersterk tegen de allersterkste speler (Bart Plasmans, rating 1875), waarin zij een ijzersterk paardoffer op de koningsvleugel van Bart plaatste en gewonnen kwam te staan. Bart wist – met grote moeite – de partij remise te houden, omdat hij met een sterk loperpaar toch wel compensatie had. Goed gedaan Thao. Uiteindelijk behaalde zij toch 2 punten!

Ik heb 5 partijen gespeeld, waarvan 2 goede en 3 slechte partijen, maar ik ben hiermee weggekomen, omdat ik uit die 3 slechte partijen toch nog 2,5 punt haalde. Volgens Fritz heb ik in die 3 slechte partijen verloren gestaan. Mijn laatste partij was echter zeer goed en ik wist de koploper (Bert Plasmans) te verslaan en toen Nirupa en Lydia Dubbeldam naast mij op bord 2 niet verder kwamen dan remise, was ik plotsklaps winnaar van de B-groep.

Albert Coenen