Luna Huang Nederlands kampioen!

Twee regerend Nederlands kampioenen…

Vandaag is Luna Huang Nederlands kampioene geworden bij de NK-E meisjes in Waalwijk. Met acht overwinningen en slechts een remise won ze overtuigend.
Gachatur Kazarjan ging lang aan de leiding bij de NK-E Algemeen tot hij in ronde 7 en 8 verloor. Hij eindigde als tweede, net voor Tommy Grooten die hij na vier remisepartijen in de barrage in de vijfde wist te verslaan.

Op schaaksite.nl staat een ooggetuigenverslag van Herman Grooten met analyses van een aantal partijen. Te zien is dat Gachatur bijna remise had tegen de latere winnaar Ansh Jakhari en daarmee het toernooi naar zich toe had kunnen trekken. Zijn verdienstelijke tweede plaats geeft hem net als Luna Huang het recht op deelname aan de Europese Jeugdkampioenschappen die later dit jaar (1 – 12 augustus) in Bratislawa, Slowakije zullen worden gehouden. Ansh Jakhari mag naar het WK-jeugd in China.
Luna, vorig jaar al kampioen in de H-categorie treedt hiermee in de voetsporen van haar zus Wendy die ook al verscheidene titels op haar naam heeft staan. Luna wordt getraind door Frits Schalij en Zhaoqin Peng.

Een trotse Luna
Tweede prijs Gachatur

De foto’s zijn van Ad Bruijns. Meer foto’s: dag1 en dag2

1 gedachte op “Luna Huang Nederlands kampioen!

  1. Pingback: Wendy Huang Nederlands kampioen! | Eindhovense Schaakvereniging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *