Luna Nederlands kampioen

We hebben er weer een Nederlands kampioen bij! Op de Nationale Pupillendag in Meppel werd Luna Huang eerste in de H categorie en veroverde daarmee de titels algemeen kampioen en meisjeskampioen van Nederland. Tommy Grooten kon zijn favorieten rol in de F categorie niet waarmaken en werd enigszins teleurstellend  gedeeld vierde.

Luna won zes van haar zeven partijen. Alleen in de derde ronde stond ze een halfje af omdat ze een zetten herhaling net één keer te vaak toestond. Als ze de herhaling uit de weg was gegaan had ze met twee stukken meer waarschijnlijk gemakkelijk kunnen winnen. Kevin Gang werd in de H categorie nog verdienstelijk gedeeld achtste.

Luna bij aanvang van een partij

In de G categorie werd onze clubgenoot Sascha Kurt gedeeld negende.

Bij de F’s was Tommy Grooten de gedoodverfde favoriet. Eigenlijk had hij met zijn leeftijd nog in de G categorie mogen meedoen, maar eerder dit jaar was hij zelfs al Nederlands kampioen geworden in een nog hogere leeftijdsklasse en koos voor de uitdaging om met de F’s mee te spelen. Tommy had moeite met zijn favorietenrol en verloor twee partijen. Opmerkelijk is dat dit beide keren tegen een kind van een grootmeester was: Max de Vreugt en Sophia Jonkman. Fred Song werd gedeeld 14de.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *