Schaken in de Heuvelgalerie (slot)

Pluvius kon onmogelijk spelbreker zijn; zoals het een beetje winkelgalerij betaamt is de Heuvelgalerie volledig overdekt. Het werd dan ook een schaakfeest dat zijn weerga niet kent in de, weliswaar nog jonge, geschiedenis van de ‘Masterclass Schaken in de Heuvelgalerie’, zoals het evenement her en der op grote posters aangekondigd hing.
De meesterschakers van ESV hadden derhalve hun handen vol om een en ander in goede banen te leiden. Er werd geschaakt dat het een lieve lust was. Toen alle borden bezet waren en de bewaking de toegestroomde liefhebbers met zachte hand richting de smachtende middenstand begon te dirigeren – teneinde hen als initiatiefnemers van het gebeuren ook een graantje mee te laten pikken – dreigde de sfeer heel even om te slaan, maar dat bleek slechts schijn. Een onnavolgbare matcombinatie van vernuftig samenspel tussen loper en paard joeg het publiek op de banken en het dak eraf.
Gelukkig was de zon weer gaan schijnen, dus dat gaf niks, maar wij, wij bleven vol Koomen verbijsterd achter.
Volgende week de Marathon. Laten we hopen dat het weer net zo mooi wordt en dat er minstens evenzoveel mensen op afkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *