Valentijn redt eer van Oranje

Van 21-24 juli speelden de Nederlandse jeugdteams in het Ierse
Carrickdale om het prestigieuze Glorney Gilbert International. Dit zijn jeugdlandenwedstrijden onderverdeeld in vier categorieën: de Glorney Cup voor spelers onder 18 jaar, de Gilbert Cup voor meisjes onder 18 jaar, de Robinson Cup voor spelers onder 14 jaar en de Stokes Cup voor spelers onder 12 jaar. Valentijn zat in het Nederlandse team dat speelde voor de Stokes Cup.

Het Nederlandse team dat speelde om de Glorney Cup werd aangevoerd door ons voormalige lid Luuk Baselmans. Luuk werd met 4.5 uit 5 topscoorder van het team en verdiende ook nog de bordprijs voor het eerste bord. Zijn team werd gedeeld eerste met Frankrijk maar moest de eer aan de Fransen laten vanwege het onderlinge resultaat. De meisjes in de Gilbert Cup werden vierde en onze jongens in de Robinson Cup derde.

Valentijn speelde op bord vijf (van de zes borden) in het Nederlandse Stokes team. Hij won de eerste vier partijen en mede door dit resultaat stond zijn team bij het ingaan van de laatste ronde eerste. In deze laatste ronde stond Frankrijk op het programma dat bij winst ook nog uitzichten op de eerste plaats had. Valentijn speelde een scherpe aanvalspartij met veel offers die uiteindelijk eindigde in eeuwig schaak. De stellingen van zijn teamgenoten waren ook lang onduidelijk maar toen de rook opgetrokken was stond er een 3.5 – 2.5 overwinning op het scorebord, genoeg voor de eerste prijs. Drie matchpunten meer dan Engeland en Frankrijk. Valentijn was topscoorder van het team en ontving ook nog de bordprijs voor het beste resultaat op bord vijf.

U kunt de partijen van Valentijn (en zijn team) hier naspelen. (Om andere partijen te selecteren moet U op het blauwe balkje met “Bernadette Stokes Cup 2019” klikken.)

Onze jongens van het Stokes team bij de prijsuitreiking

1 gedachte op “Valentijn redt eer van Oranje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *