Voetjebal

Aan gene zijde van de planeet voltrekt zich momenteel een evenement dat qua belang onze interne competitie meent te moeten overstijgen. Een twintigtal mannen gadegeslagen door een enorme schare potsierlijk uitgedosten tracht op niets ontziende wijze een bal tussen twee aan weerszijden van een honderd meter lange weide opgestelde staketsels door te jagen. Er zijn wat onduidelijke althans multiinterpretabele regels die een mannetje gewapend met een doordringend fluitje probeert te handhaven. Alles wat verboden is wordt desondanks gedaan én toegestaan zolang het mannetje met het fluitje het maar niet ziet. Dat dit tot, voor een rechtgeaard schaker walgelijke taferelen leidt behoeft hier geen betoog. Maar omdat dergelijke taferelen, niets menselijks is ons vreemd, zelfs ons tot toekijken kunnen verleiden heeft het bestuur van deze schaakvereniging op voorhand besloten de concurrentie niet het hoofd te bieden en derhalve de starttijd van onze laatste competitieronde aan te passen.
Een laf doch verstandig besluit.

Maandag 23 juni beginnen we om 20:15 uur.

1 gedachte op “Voetjebal

  1. “The horror! Please try to remain calm.”

    Aan deze woorden van IM Cyrus Lakdawala *) moest ik meteen denken toen ik dit nieuwsbericht las. Schaken, ook al is het maar met een half uur, wijkt voor voetbal. Het moet niet gekker worden! Immers, wat is 5-3-2 nu helemaal vergeleken met 1.e4 c5, of 4-3-3 vergeleken met 1.d4 d5?

    *) Als commentaar op Bobby Fischer’s eerste zet 1.e4 (i.p.v. 1.d4) in zijn partij tegen Tigran Petrosian tijdens de match USSR – rest van de wereld, Belgrado, 1970, in zijn boek ‘Play the London System’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *