Volg onze jeugdleden op het EK

Hier is het verslag van de ouders van Wendy en Luna van de eerste partij.

Dag 1:

Vandaag is de eerste dag van het toernooi. Er zijn zoveel spelers en coaches en ouders in de super grote speelzaal. Het kost al behoorlijk wat inspanningen om de juiste plek te vinden.

Luna moest spelen tegen een meisje uit Polen. Na ongeveer 2 uren was ze als eerste klaar met een prachtige overwinning. Vlak na de opening sloot ze een stuk in van haar tegenstander en ze maakte het keurig af. Aan het einde van de partij zag de tegenstander geen hoop en gaf het op. Ze zei echter iets in haar eigen taal. Luna werd nerveus en wist niet wat te doen. De arbiter kwam en probeerde Luna uit te leggen dat het Poolse meisje wilde opgeven. Maar Luna begreep het nog steeds niet. Gelukkig was Peng toen in de speelzaal en kwam ze Luna helpen uitleggen.

Luna in afwachting van het begin van haar eerste partij,

Wendy zit vanaf de eerste ranglijst behoorlijk hoog bovenaan. De partij begon niet erg goed voor Wendy, toen ze in de opening haar loper op een ongelukkig veld zette. Ze vocht hard terug en in het eindspel had ze een voordeeltje. Helaas lukte het haar tegenstander uiteindelijk om remise te bereiken. Dit is een beetje teleurstellend voor Wendy, maar er zijn nog 8 partijen te spelen, dus zet hem op, meiden!.

Ook Wendy wacht geduldig op het begin van haar eerste partij

Ook Yichen Won een mooie aanvalspartij.

Het dagelijkse rapport van de Nederlandse delegatie is te vinden op https://schaakuitzendingen.blogspot.com/, en alle partijen http://view.chessbase.com/cbreader/2019/8/3/Game13002859.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *