Volwassenen vs jeugd in cijfers

In het weekend van 15 en 16 juni was in Helmond het open NK rapidschaak.
Op zaterdag 15 juni voor de volwassenen en op zondag 16 juni voor de jeugd.
Ik heb de partijen nagespeeld en zetten geteld. Als U geïnteresseerd bent in het kwantitatief verschil tussen jeugd schaken en volwassenen schaken kijk dan hier.

3 gedachten over “Volwassenen vs jeugd in cijfers

  1. Bedankt voor het prachtige dataanlyse, Frits. Dit levert veel inzichten op de speelstijl van de spelers qua leeftijdscategorieën. Mooie partijen, grafieken en tips!

    Als je ideeën wilt voor het uitbreiden van je analyse, mag ik wat voorstellen? Ik ben benieuwd over het gebruik van de bedenktijd (en in hoeverre dit tot gunstig resultaat leidde), openingskeuze en neiging tot remise bij de jeugd en de volwassenen. En uiteraard ook het TPR – bij wie was het volgens verwachting. Misschien ook een idee om dit te analyseren voor de groepen onder en boven de 2000 (zeker na de mei ratingboost). En tenslotte verschil op basis van nationaliteit.

  2. Chapeau voor dit artikel Frits.
    Het is wel even doorbijten 😁
    Trouwens die Weense partij uit de eerste ronde staat ook al in mijn meer dan 40 jaar oude Batsford boekje over het Weens van Tim Harding.

    • Hans Bouwmeester geeft deze variant ook al in zijn prisma boekje over openingen uit de jaren ’70. Als kind speelde ik daarom ook Weens en hoopte altijd dit op het bord te krijgen. Helaas nooit gelukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *