Het bekerteam is niet te stoppen

In de strijd om de KNSB-beker heeft het team van Eindhoven bestaande uit Bas, Jos, René en Alessandro de vierde ronde bereikt na een bloedstollend spannende finale. Bij de reguliere partijen werd het 2 – 2 met remises voor Bas en Alessandro en winst voor Jos, na eerder achter gestaan te hebben. René was al bijna onderweg naar huis, maar moest nog even blijven: de reglementen schrijven ‘uitvluggeren’ voor met 3 min plus 2 seconden per zet. Alessandro stond schaak, zag het niet en verloor. Gelukkig gingen de andere drie van PION/Mook combinatie even later in verloren positie door hun vlag.

WLC bekert beter

En weer schakelde een team van WLC de onzen uit in het NBSB-bekertoernooi: Na het A-team moest ook het B-team eraan geloven. Het werd 3 – 1 in de Hoeksteen. Aan het tweede bord zat een speler met een rating boven 1700. Illegaal ? Welnee, de reglementen zeggen alleen dat de rating op 1 augustus voorafgaand lager moet zijn. Niels Feijen is een zogenaamde Rising Star !
Alleen de KNSB-beker kan dit seizoen nog gewonnen worden. In de derde ronde treft Eindhoven daar de PION/Mook combinatie.

NBSB-Beker

Het NBSB-Beker B team won met het kleinst mogelijke verschil van De Baronie: 2 – 2.
Omdat alle zwartspelers de winst naar zich toe trokken en wij thuis speelden gaf de winst van Roeland aan het eerste bord de doorslag.     (verslag)
De volgende dag bij WLC tegen ESV om de NBSB-Beker A was de uitslag net andersom: 2 – 2. Of eigenlijk toch hetzelfde: ook hier trok het thuisteam aan het langste eind, WLC mag verder bekeren.
Kennelijk hadden zij zich herpakt, na het vorige bezoek van een ESV afvaardiging precies een week geleden: Zoek de verschillen.