Wendy 10de op EK

Helaas heeft Wendy haar laatste partij op het EK verloren. Ze zakte hierdoor af naar de gedeeld zevende en op weerstandspunten tiende plaats. Ze behaalde wel het beste resultaat van de Nederlandse delegatie. We kunnen dus met recht trots op haar zijn. Lees ook haar eigen verslag.

Dag 10:

Dit is de laatste dag. We beginnen wat vroeger met schaken. Er is dan ook minder tijd om te voorbereiden. Manasvita en Lauri gingen gisteravond voorbereiden en ik in de ochtend(vandaag).

Vandaag ging ik in de ochtend voorbereiden met Peng. Ik moest tegen Sofya Svergina uit Rusland. Ze speelt meestal Frans. We hebben die opening goed voorbereid. Maar ze speelde tegen mij Draak (Siciliaans). Die opening deed ik nog wel goed, maar damesruilen was niet goed, omdat ze dan een goede pionnenstructuur krijgt. In het Midden-Eindspel had ik nog wat kansen, maar die had ik helaas niet gezien. In het eindspel stond ze actiever dan mij en verloor ik de partij.

Wie meer wil lezen over dit EK kan de drie verslagen van Herman Grooten op schaaksite lezen: 1, 2, 3, of de blog van de KNSB.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *