Wendy doet goede zaken op EK

Wendy heeft haar achtste partij op het EK ook gewonnen. Hierdoor handhaaft ze zich op de vierde plaats. Het veld word aangevoerd door de Russinnen Alexandra Shedova en Anna Shukhman met 7 uit 8 en Yana Shapova met 6,5 uit 8 gevolgd door vier speelsters, waaronder Wendy, met 6 uit 8.

Wendy is overigens niet de enige Nederlander die het goed doet op het EK. Ook Machteld van Foreest, Eline Roebers, Eelke de Boer, Robby Kevlishvili en Max Warmerdam draaien, allen met 5,5 uit 8, mee in de subtop van hun leeftijdscategorie.

Hier is Wendy’s eigen verslag:

Dag 9:

Deze dag was heel interessant: 4 spelers uit Nederland tegen 4 spelers uit Turkije. Het werd gelijk. ik moest tegen Ozgu Gorcuk uit Turkije. Ik was zwart. Peng en ik hadden Londen system goed voorbereid en dat kwam ook op het bord. We hadden tegengestelde rokade’s. In het middenspel had ik sneller kunnen aanvallen omdat de witte koning erg gevaarlijk stond. Ik had de hele tijd goede controle over de stelling. Na een offer op b3 was het al heel slecht voor wit. Ze ging al meteen de mist in met Le3. Waarschijnlijk wou ze lopers ruilen, maar had het offer op a3 niet gezien. Een paar zetten later was het ook mat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *