Wendy handhaaft zich in de top bij EK

In de zesde ronde op het EK is Wendy tegen een onnodige nederlaag aangelopen. Gelukkig herpakte ze zich door in zevende ronde weer te winnen. Ze is daardoor weer opgeklommen naar een gedeelde vierde plaats.

Lees haar eigen verslag:

Dag 7:

Gisteren had ik geen tijd om een verslag te maken, want ik schaakte wel vijf en een half uur. Na het avondeten gingen Peng en ik nog de partij analyseren. Dus we hadden geen tijd om een verslag te maken. Vandaag maak ik het verslag van dag 7. In de morgen had ik met Peng Siciliaans voorbereid, want veel meisjes spelen e4. Maar misschien speelt de tegenstander een andere opening omdat ik eergisteren op een livebord zat en ook Siciliaans speelde. Mijn tegenstander speelde d4. Ik kwam goed uit de opening, maar vergat om een keer g6 te doen voor de veiligheid van mijn koning. Ik niet in de gaten dat de loper op d3 erg gevaarlijk was. De tegenstander had een kans en ik stond de hele partij onder druk. Na meer dan vijf uur ging ik door de vlag.

Dag 8:

Vandaag was ik wit. Met Peng heb ik de opening Two knights defence (Modern bishop’s opening) (In het Engels) voorbereid. Gelukkig speelde de tegenstander ook deze opening maar dan een andere variant. Ze offerde met haar loper de pion om snel te ontwikkelen en mijn koning aan te vallen. In het middelspel liep de dame van de tegenstander te ver naar voren en werd ingesloten. Ze moest haar toren tegen mijn loper ruilen om haar dame te bevrijden. Uiteindelijk ruilden we alles en stond ik een stuk voor. Daarom won ik de partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *