Wendy op het EK, dag 1+2+3

Wendy Huang is begonnen aan het Europees Kampioenschap in Riga. Ze speelt mee in de groep meisjes tot 10 jaar. Op rating is ze als 6de geplaatst. Na 3 rondes staats ze met 2,5 uit 3 op een gedeelde 7de plaats, Hier is haar eigen verslag van de eerste dagen.

Dag 1

Ik werd om 8:00 wakker. We waren om half negen bij het ontbijt. Het eten was best lekker. Na het ontbijt hadden Manasvita, Lauri en ik om 10:00 training van Peng. We maakten wat tactiekopgaves en we studeerden wat openingen.

Daarna gingen we met de bus naar de speelzaal voor de lunch. Er waren heel veel mensen en we moesten lang wachten tot we aan de beurt waren. Maar het eten was wel lekker.

Om drie uur begonnen we met schaken. Ik was zwart. Gelukkig speelde de tegenstander een opening die ik een beetje weet. De opening begon met 1.d4 d5 2.Pf3 e6 3.g3 c5 … . De opening had de tegenstander goed gespeeld. Daarom stond ik een beetje slechter. Het eindspel was gelijk. Ieder had vier pionnen en een toren. Dat is een gelijke situatie. Maar de koning van de tegenstander liep te ver naar voren waardoor er zwakke pionnen bleven hangen en de koning was helemaal omringt met pionnen. Daardoor won ik de partij.

Dag 2

Vandaag was het programma hetzelfde als gisteren behalve de partij. Ik was wit. Mijn tegenstander is van Polen. Peng had op het internet de opening die ze speelt gevonden. We hebben die opening goed voorbereid. Maar helaas had de tegenstander een andere opening gespeeld. De opening was ingewikkeld. We hebben veel  aangevallen met elkaar. Het was wel een leuke partij. Helaas, we hebben allebei winstkansen gemist. We nemen allebei een half punt. Een leuk dingetje: Iedereen heeft een chocoladereep gekregen aan het begin van de partij, omdat de partij erg lang is
en dat we een beetje honger krijgen.

Dag 3

Dit is al de derde dag. Na twee drukke schaakdagen is het tijd voor even sporten. Ik vind zwemmen heel leuk, maar helaas is er geen zwembad in ons hotel. Gelukkig is er
wel een fitnesskamer. Daar gingen we even fitnessen. Het was heel vermoeiend, maar ook leuk.
Vandaag is mijn tegenstander best sterk, want ze heeft gisteren remise gespeeld met de nummer twee van de lijst. Ik was zwart en ik heb voorbereid op de opening
Siciliaans. Ik heb deze opening ook gespeeld in de partij. Ik denk dat ik wat actiever was dan de tegenstander. In het middenspel won ze namelijk een pion, maar de pionnen bij haar koning waren verzwakt. Uiteindelijk won ik de pion terug en kreeg ik compensatie. Daarna won ik de partij.

Wendy aan het fitnessen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *