Wendy op het EK, dag 4

Wendy blijft het onverminderd goed doen op het EK. Ze won ook haar vierde partij en staat nu met 3,5 uit 4 gedeeld vierde. In de top vijf is ze de enige niet-Russin. Zie hier haar eigen verslag (met partij).

Dag 4

Dit is al de vierde dag van het EK. Na het ontbijt gingen Peng en ik goed voorbereiden voor de partij net zo als de andere dagen. In de speelzaal zijn veel spelers van veel verschillende landen. Wel meer dan veertig, denk ik, omdat er vlaggen hingen in de speelzaal. De spelers zijn heel vriendelijk. Helaas versta ik er niks van als ze iets zeggen. Elke dag komt mijn tegenstander uit een verschillend land. Vandaag kwam ze uit Wit-Rusland.  Ze speelde als opening Siciliaans, die denk ik ook goed te weten. Maar ze speelde de opening heel goed. In het middenspel stond ze wat beter, dus bij mij is er ergens iets fout gegaan…  Ze had ook nog een winstkans, maar die had ze gemist. Een paar zetten later maakte ze een fout waardoor ik een loper won. Op het einde won ik de partij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *