Yichen en Alexander één en twee op NK

Yichen is zaterdag Nederlands Kampioen bij de E’s (tot en met 10 jaar) geworden. Alexander legde beslag op plaats twee. Bij de meisjes stond Wendy na de eerste dag nog aan kop, maar de tweede dag zakte ze af naar plaats acht. Zie ook.

Yichen won zijn eerste zes partijen voordat hij in ronde zeven remise speelde tegen Alexander. Na nog een remise in ronde acht wist hij in de laatste partij met zwart in het Konings Indisch vier-pionnenspel weer een overtuigende overwinning te boeken. Hiermee bleef hij Alexander, die in de derde ronde in een remise stelling een volle dame had weggegeven, net een half puntje voor. Het gat tussen Alexander en de nummer drie, Jonas Tiggelaar, bedroeg een vol punt.

Yichen (midden) en Alexander (rechts) lijken het nog niet goed te beseffen. Jonas (links) is duidelijk blij met zijn plaats als “best of the rest”. 

YichenAlexanderJoas

Bij de meisjes begon Wendy Huang met een ongelukkige nederlaag. Ze herstelde zich knap en bij het ingaan van de tweede dag stond ze met 4 uit 5 gedeeld eerste. Helaas wist ze de tweede dag hier maar één schamel puntje (uit 4) bij te voegen. Genoeg voor een achtste plaats. Ook nog heel eervol als je bedenkt dat ze nog twee jaar mag mee doen aan dit NK.

Meer informatie is te vinden op de toernooi site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *