Yichen wint ook prijzen in Engeland

Bij het open kampioenschap van Northumberland en Durham heeft Yichen Han een ratingprijs in de wacht gesleept en 60 sterk gedevalueerde ponden verdiend.

Het honderdjarig jubileum van de Eindhovense SV wordt overtroefd door de South Shields Chess Club die dit jaar haar 150-jarig jubileum viert. Om dit lustrum kracht bij te zetten organiseerden ze het open kampioenschap rapid schaak van Northumberland en Durham.

Van heinde en ver kwamen spelers op dit evenement af en in het 75 koppige deelnemersveld bevond zich menig titelhouder. De hoofdprijs werd gewonnen door FM Charlie Storey met 7.5 uit 9. Yichen eindigde met 5 punten op een gedeelde 23ste plaats.

Naast de hoofdprijs waren er ook twee ratingprijzen waarvan Yichen de prijs voor 130 of minder in de wacht sleepte. In Engeland zijn ook de ratings sterk gedevalueerd. Om ze te vergelijken met onze rating moet je ze vermenigvuldigen met 7,5 en er 700 punten bij optellen. Een Engelse rating van 130 komt overeen met een internationale rating van 1675. Yichen behaalde een TPR van 196. Mocht U het teveel moeite vinden om dit om te rekenen naar een internationale rating dan zult U het fijn vinden dat Engeland binnenkort geen onderdeel meer uitmaakt van onze Europese wereld.

northumberland-rapid-play-champions-644x359

Yichen met de winnaar van de ratingprijs onder de 160 Mike Smith en de algemene winnaar Charlie Storey

1 gedachte op “Yichen wint ook prijzen in Engeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *