ESV-ers doen het goed bij Brabantse schoolschaakkampioenschappen

29 maart vonden in Oosterhout de Brabantse schoolschaakkampioenschappen teamschaken voor Basisscholen plaats. In de teams van Omnio / ’t Karregat speelden leden van ESV en ook in het team van de Klimboom uit Best speelden ESV-leden mee.
Omnio / ’t Karregat had in het eerste team twee ESV leden: Yichen op bord twee en Alexander op bord drie. Met de broers Victor en Felix op bord één en vier (beiden van jeugdschaakvereniging De Pionier uit Helmond) was dit team de grote favoriet voor de Brabantse titel. Omnio / ’t Karregat 2 had op bord drie ESV lid Siep, en in het derde team van Omnio / ’t Karregat schaakte Valentijn op bord drie. De leerlingen van Omnio krijgen op school schaakles van Boris Friesen.
De Klimboom uit Best was vertegenwoordigd met een team met zelfs drie ESV-ers: Janne op bord één, Wouter op bord twee en Lieke op bord drie. Op bord vier speelde Jasper die op De Klimboom les krijgt van Erika Sziva.
Omnio 1 en De Klimboom begonnen het toernooi sterk met een 4 – 0 overwinning en ook de volgende twee rondes werden gewonnen. Ze troffen elkaar in de vierde ronde. Het werd een spannende strijd met mooie partijen. Op bord één won De Klimboom, maar op de andere borden ging de winst naar Omnio. Hiermee pakte Omnio 1 de koppositie in de stand en stond deze niet meer af door hierna alle overige rondes te winnen.

Omnio 't Karregat 1 tegen De Klimboom

Omnio ’t Karregat 1 tegen De Klimboom

Ook De Klimboom wist na het treffen met Omnio alle volgende rondes te winnen en legde daarmee beslag op de tweede plaats. Omdat er voor de Nederlandse Kampioenschappen twee plaatsen beschikbaar waren, mogen beide teams door en zullen we ook op het NK weer veel ESV-leden in actie zien.

Omnio 2 en Omnio 3 draaiden goed mee in de subtop en eindigde beiden op een gedeelde 6de plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *