Roeland Wildemans promoveert

Op 13 oktober promoveerde Roeland. Hij haalde geen dame of paard, maar zijn doctorsbul. Hij verdedigde zijn proefschrift ‘Nonlinear dynamics of intrinsic thermo-accoustic modes’ met verve. Die titel zal de gemiddelde schaker weinig zeggen, maar zijn promotieonderzoek ging over vlammen en geluid. Voor nadere uitleg moet je bij Roeland zijn. Lees verder

Jeugdteams op NK

De jeugd Club Competitie is weer begonnen. Onze club doet dit jaar mee met één E team, één D team en twee A teams. Het E team speelde de halve finale in Muiderberg en met vier overwinningen en drie gelijkspelen plaatste het zich voor de finale.

Bij de A teams werden de eerste twee rondes van acht rondes Zwitsers afgewerkt. Het A1 team won beide wedstrijden (4-0 en 3-1), Het A2 team verloor de eerste wedstrijd met 2,5-1,5 en won de tweede met 4-0 en. Voorlopig is ons A1 team koploper maar er wachten nog enkele zware concurrenten.

Het D team komt pas volgende week in actie.

Jeugd Olympiade U16

Afgelopen week vond de Jeugd Olympiade U16 plaats op de High Tech Campus te Eindhoven. Nederland was vertegenwoordigd met vier jeugdteams. In deze jeugdteams speelden natuurlijk veel (oud-)jeugdleden van onze club mee.

De Olympiade werd aantrekkelijk gemaakt voor lokale schakers door een aantal side-events. Zo had Ralph Kurt (vader van Sascha) op dinsdag een simultaan georganiseerd tegen Robin Swinkels en woensdag was er een toernooi met High Tech Campus en ASML medewerkers. Aan dit toernooi deden veel ex-leden, huidige leden en toekomstige leden van onze club mee. Lees vooral het verslag van de High Tech Campus communicatieafdeling en bekijk de foto’s van Frans Peeters.