Update Agenda

In de onlangs aangepaste Agenda zijn twee correcties doorgevoerd. De Alternatieve activiteit die op 26 februari stond vermeld wordt verplaatst naar 4 maart, de Alternatieve activiteit van 18 maart komt te vervallen.
Waarvan akte!

********English **************

Two more corrections have been made to the recently updated Agenda. The Alternative activity scheduled on Feb. 26 will be moved to March 4, the March 18 Alternative activity is cancelled.

Snelschaaktoernooitje

******* English below **********

Maandag 29 januari werd, naast de interne competitie en een training voor schaakenthousiastelingen die door Albert Coenen werden begeleid, een snelschaaktoernooitje gespeeld. 14 leden hadden daar wel trek in, en speelden eerst in 2 groepen van 7 tegen elkaar, waarna op basis van het resultaat werd heringedeeld in groepen van 4.

 

In de finalegroep wordt hard gestreden om de eer. Vooraan Jacob Perrenet – René Moonen, daarachter Frits Schalij – Paul van Zon. The final four fight ferosciously for victory. In the front Jacob Perrenet – René Moonen, in the back Frits Schalij – Paul van Zon.

Lees verder

Eindhoven Sport Awards 2023

Op 22 januari werd op een gala-avond de Eindhovense sport door de gemeente in het zonnetje gezet. Alle winnaars van het afgelopen jaar kwamen in aanmerking voor een sportpenning. Ons jeugdlid Ethan Chua bemachtigde zo’n fraaie medaille door zijn prestaties in diverse teams.

Verenigingen in het zonnetje gezet voor een initiatief waar zij trots op zijn. Derde van rechts de voorzitter van ESV. Sports club being honored for an initiative they are proud of. Third from the right the president of ESV. (Foto Jason Chua)

Lees verder

Droevig bericht

Op acht januari is onze oud-voorzitter en gewaardeerd lid Cornelis Korver overleden. Op de website van SG Staunton is een autobiografisch stuk terug te vinden, waarin de volgende partij uit 1973 tegen clubkampioen René Moonen voorkomt:

Er was oneindig veel meer waar Cornelis trots op kon zijn. In memoriam volgt.

Nirupa, Boyd, Freek en Melody Brabants jeugdkampioen

In de kerstvakantie hebben onze jeugdspelers zich weer uitstekend doen gelden. Zo werd Nirupa kampioen bij de A meisjes, met maar liefst 8 uit 8.

Bij de C jeugd waren de eerste 4 plekken voor ESV: Boyd werd kampioen, op de voet gevolgd door Ethan en Sascha. Freek werd uitstekend 4e.

Bij de C meisjes werden Niranjana en Thao 2e en 3e.

Bij de D jeugd werd Freek soeverein kampioen, gevolgd door Boyd. Eric werd knap 4e.

Bij de D meisjes werd Thao 3e, gevolgd door Niranja en Melody

Bij de E jeugd werd Melody 2e, terwijl Derik en Yanyang met de 4e en 5e plaats zich ook in de top wisten te nestelen

Tenslotte wist Melody het kampioenschap bij de E meisjes in de wacht te slepen.

 

A1 team 2e van Nederland

Ons A1 team heeft de 2e plaats behaald in het nationaal jeugdkampioenschap, achter het ongeslagen Kennemercombinatie, met een gemiddelde rating van 2100. Het was spannend tot het einde. Alles moest goed vallen, en dat gebeurde ook: ASV A1 werd met 3-1 verslagen, en tenslotte Magnus Leidsche Rijn A1 met 2.5-1.5. Een prachtige prestatie!

Het tweede A team had het een stuk zwaarder, en verloor de beide laatste wedstrijden, maar mag trots zijn op het resultaat in deze zware competitie.

Jacob Perrenet wint tweede finalegroep Open LK snelschaken

De eerste zaterdag van december wordt traditiegetrouw in Stein (Limburg) het Open Limburgs Kampioenschap snelschaken georganiseerd. Zo vlak voor Sinterklaas is dat een toepasselijk toernooi want snelschaken staat uiteraard synoniem met materiaal cadeau doen en andere zaken die mis kunnen gaan bij het schaken zoals mat over het hoofd zien, onreglementaire zetten en vallende vlaggen. Echt een leuk toernooi dus.

Deelname van Eindhovenaren is beperkt, alleen Jacob Perrenet en ikzelf deden mee. Allebei hebben we jaren lang in en voor Maastricht geschaakt, en deelnemen is in hoge mate een reünie.

Lees verder