NBSB meisjes kampioenschappen

De Brabantse Meisjeskampioenschappen – op 7 december in Hotel Waalwijk gespeeld – hadden als vanouds een gezellige en ontspannen sfeer. Maar daarbij werd er ook flink gestreden!

Er waren veel deelnemers van ESV. In categorie E, waren maar liefst drie van de vier deelneemsters uit Eindhoven afkomstig. Wendy Huang won uiteindelijk met grote overmacht, ze won alle zes haar partijen. Op de tweede plaats eindigde Elysia, net als Wendy nog maar 6 jaar oud, door 4 van de 6 partijen te winnen. Julia de Groot greep net naast de prijzen, maar dit was dan ook haar eerste toernooiervaring.

Wendy met 2 grote bekers en Elysia met de tweede prijs

Wendy met 2 grote bekers en Elysia met de tweede prijs

In categorie D schaakten Lieke en Janne mee. Ook in deze groep 4 deelnemers, en 6 partijen. Na de hele competitie was er nog geen beslissing, Janne eindigde gedeeld eerste en Lieke eindigde gedeeld derde. Toen volgden er nog twee zenuwslopende barragepartijen. Lieke verloor helaas beide barragepartijen tegen Marieke. Janne wist haar zenuwen beter onder controle te houden dan Anouk en is Brabants meisjes kampioen in categorie D.

Janne schaakt tegen Lieke

Janne schaakt tegen Lieke

De C categorie had 3 deelneemsters. Jeugdlid Sacha heeft hard gestreden in deze categorie, maar ook voor haar was dit haar eerste toernooiervaring. Ze eindigde op de derde plaats.

Sacha met de derde prijs

Sacha met de derde prijs

Categorie C 
1. Bi-Rong Wang    x 1 1   2 
2. Dominique Kroon   0 x 1   1 
3. Sacha Horlings   0 0 x   0 
 
Categorie D 
1. Janne Allaart    x 1 2 2  5 barrage 2-0 
2. Anouk Knuvers    1 x 2 2  5 
3. Marieke van Essen  0 0 x 1  1 barrage 2-0 
4. Lieke van Dam    0 0 1 x  1 
 
Categorie E 
1. Wendy Huang     x 2 2 2  6 
2. Elysia Feng     0 x 2 2  4 
3. Kelsey Bogers    0 0 x 2  2 
4. Julia de Groot   0 0 0 x  0

Er werd niet alleen gestreden om de titels en de bekers, maar ook om NK meisjes plaatsen. Wendy, Elysia en Janne (had zich al geplaatst) zien we terug op het NK E meisjes in Waalwijk en Janne mag ook naar het NK D in Rijswijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *