Yichen blijft winnen!

Terwijl de WK match in London net begonnen is nadert het WK kadetten in Santiago de Compostela haar einde. Vandaag wordt de voorlaatste ronde gespeeld.

Tommy doet het zeker verdienstelijk. Maandag speelde hij remise tegen een Duitse tegenstander, gisteren had hij een ingewikkeld middenspel tegen een Indonesisch jongetje. Zijn tegenstander bleef op trucjes spelen maar zag niet dat Tommy ook mat dreigde. Een gemakkelijk punt dus. Dit brengt hem op 5,5 uit 9. Goed voor een gedeelde 26ste plaats. Eerste in zijn groep is een Amerikaans jongetje dat met 9 uit 9 al anderhalve punt voorsprong heeft op de nummer twee. Yuvraj Chennareddy heet hij. Probeer die naam maar te onthouden. We kunnen er nog veel van horen.

Yichen’s optreden wordt met de dag sensationeler. Na zijn ongelukkige start was hij lange tijd veroordeeld om tot middenmoters te spelen, maar nu nadert hij de top en mag hij iedere dag aantreden tegen iemand met een hele sloot ELO punten meer dan hij. Maandag had hij een Mongoolse tegenstander met een rating 2331. Yichen liet hem kansloos. Gisteren was hij tactisch de baas van zijn Slowaakse tegenstander van 2323. Yichen staat nu op de tweede plaats die hij deelt met twee andere spelers. De koploper Gukesh, een internationaal meester uit India, verloor gisteren waardoor het gat met Yichen is teruggebracht tot een half punt. Vandaag spelen ze tegen elkaar. Blijf kijken!

Het optreden van Yichen wordt nog gedenkwaardiger als je bedenkt dat de meeste kinderen uit de groep van Yichen al 12 jaar zijn, sommigen zijn 11 jaar. Yichen daarentegen wordt volgende week pas 11. Volgend jaar kan hij het dus nog een keer proberen in dezelfde groep. De ouders van Yichen zijn ook verbaasd over het opmerkelijke optreden van hun zoon. Zijn vader liet mij weten dat hij iedereen van ESV wil bedanken die heeft bijgedragen tot de schaakontwikkeling van Yichen.

1 gedachte op “Yichen blijft winnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *