Yichen vindt aansluiting bij de top op WK

In de schaduw van het echte WK tussen Carlsen en Caruana speelden Tommy en Yichen dit weekend hun 6de en 7de partij. Tommy won één keer en verloor één keer, Yichen won beide partijen en heeft nu uitzicht op eremetaal gekregen.

De partijen van Tommy kenden twee keer een onterechte winnaar. Zaterdag werd hij door een Georgisch jongetje overspeeld, maar zijn tegenstander raakte in tijdnood en ging planloos spelen. Toen Tommy een truc in de stelling bracht schrok zijn tegenstander zo dat hij pardoes door zijn vlag ging. Zondag daarentegen speelde hij met zwart een strategisch goed partij. In het eindspel zette hij zijn koning op het foute veld en in plaats van een verdiende overwinning kreeg hij een nul. Bijzonderheden over de partijen staan weer op de weblog van zijn moeder.

Tommy was vanochtend ook te zien op de Nederlandse TV bij Goedemorgen Nederland. Wie het gemist heeft kan het hier nog eens nakijken. Tommy komt rond minuut 7 aan bod.

Yichen blijft het ondertussen onverminderd goed doen. Vooral zijn eindspeltechniek maakt grote indruk. Zaterdag zadelde hij in het Frans zijn tegenstander op met een slechte loper. In het eindspel was hij meedogenloos. Zondag mocht hij voor het eerst aantreden tegen één van de favorieten voor de eindzege, een Amerikaanse FIDE meester met een rating van 2407. Ook deze werd vakkundig in het eindspel opzij gezet. Yichen staat nu gedeeld vierde met 5,5 uit 7. De koploper, Gukesh uit India, heeft nog de volle 100%, er zijn twee Amerikanen met 6 uit 7, dan volgt een veld van 9 spelers, waaronder Yichen, met 5,5 uit 7. Het is echt zonde van die reglementaire nederlaag uit de eerste ronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *