Janne D kampioene ONJK/ Yichen tweede in FGH

Vandaag de laatste dag ONJK. Vermoeidheid begint een steeds grotere rol te spelen. Lange dagen, met soms veel wachten tussendoor. Maar toch doen de ESV jeugdspelers het ook de laatste dag nog prima.

Janne begint de dag rustig met een remise. Dan blijkt dat ze voor de laatste ronde gedeeld eerste staat in het meisjesklassement. Het toeval wil ook nog dat beide meisjes in een onderling duel uit mogen maken wie de beste is. Janne weet de koningsstelling van Alisha net iets eerder open te breken en wint de partij. Daarmee is Janne Open meisjeskampioene tot en met 12 jaar! In het jeugdklassement komt ze op een tiende plek terecht.

Yichen heeft de laatste speeldag een supereindsprint gemaakt. Alle vier zijn partijen wint hij. Daardoor klimt hij flink in het FGH klassement en legt beslag op de tweede plek. Met 9 punten eindigt hij slechts een half puntje achter de winnaar. Wendy heeft het deze dag iets zwaarder. Ze weet nog 1,5 punt erbij te scoren. Daarmee komt ze op een twaalfde plek terecht met in totaal 6,5 punt. Joppe wint de laatste speeldag twee partijen. Dat brengt hem op een totaal van 5 punten.

Jesse wisselt lange partijen in de C categorie af met snelle winsten. Vandaag was een dag met een snelle winst. Op zet 8 stond Jesse al een stuk voor en een flink tempo werd de partij afgerond. Deze winstpartij zorgde voor een totaal van 5,5 punt in 9 rondes, wat Jesse op de 17de plek terecht liet komen.

De drie ESV prijswinnaars van het ONJK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *