Verslag ronde 1

 HSC 2 verslaat Eindhoven 3

Harrie was de eerste ronde verhinderd en had mij verzocht de wedstrijd Eindhoven 2- Eindhoven 3 te regelen. Harrie had al vooruitgespeeld tegen Hans Bosscher. Daar was helaas maar een remise uit voortgekomen; want Harrie stond in die partij gewonnen. Toen de competitieindeling bekend werd, bleek echter dat het onderlinge duel niet in de eerste ronde zou plaatsvinden.

Eindhoven 3 had in de eerste ronde een uitduel in Helmond. Meteen stond ik voor de taak een invaller te regelen. Gelukkig was Rinus daartoe bereid.

Het werd een spannende ontmoeting. Cees Berghout redde het niet. Uit een opening die redelijk leek, koos hij  een wat minder plan en werd geconfronteerd met ijzersterke vijandelijke lopers en gaten in zijn stelling.Dat dwong hem tot een snelle opgave.De andere Cees in het team trof het ook niet. Hij overzag een wending in de opening die hem een stuk kostte. Ook dat leidde tot een snelle nederlaag. 

Onze invaller Rinus offerde een stuk tegen meerdere pionnen en een aanval op de vijandelijke koningsstelling. Door nauwkeurig spel neutralieerde de tegenstander de aanval en haalde vervolgens het punt binnen.

Albert was niet blij dat hij tegen Pim Blijlevens moest spelen. Dat weerhield hem er echter niet van om Pim in het eindspel van het bord te zetten, na vrijwel de hele partij goed te hebben gestaan. 

In mijn eigen partij dacht ik ook lang goed te staan, maar aan het eind was ik toch blij er nog remise uit te kunnen slepen. Toen ik de partij later nog wat nader bekeek, was mijn aanval echter gevaarlijker dan de zijne. Ondertussen had Erik Pateer besloten tot remise. Mijn eerste indruk van zijn stelling was dat hij een klein beetje minder stond, al was de stelling inderdaad erg remiseachtig.

Er stonden toen nog 2 moeilijke toreneindspelen op het bord. Jos Rensen moest alle zeilen bijzetten om het nog remise te houden. Dat lukte hem prima.

Nico Schellingerhout leek een gewonnen eindspel op het bord te hebben. Dat bleek bij nader inzien nog flink tegen te vallen. Hij moest nog oppassen niet in gemene trucjes te trappen en wikkelde uiteindelijk vrij eenvoudig af naar een remise.

Walter Anema

 

  HSC 2 1844 Eindhoven 3 1856 5-3
1. Pascal Boudewijns 1934 Cees Berghout 1944 1-0
2. Pim Blijlevens 1895 Albert Coenen 1938 0-1
3. Ton van de Waardenburg   Cees Versteeg 1862 1-0
4. Rob van Wijk   Walter Anema 1821 ½-½
5. John van Rooij 1854 Nico Schellingerhout 1857 ½-½
6. Frans van Neerven 1839 Erik Pateer 1818 ½-½
7. Johan Wuijts 1727 Jos Rensen 1809 ½-½
8. Joep Peeters 1816 Rinus Koevoets 1797 1-0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *