Verslag ronde 3

Avondcompetitie ronde 3: Winst tegen Stukkenjagers (deel 2). 

Na de speciale winst op Stukkenjagers A mochten we in de derde ronde de status van titelkandidaat gaan verdedigen bij een ander team van Stukkenjagers in Tilburg. Hier was het een drukte met maar liefst 6 teams die in de avondcompetitie speelden. Vier ervan speelden tegen een team van stadsgenoot de Drie Torens en wonnen allen. De bezoekers van buiten de stad: wij (ESV A) en de raadsheer B  uit Zundert konden wel met de winst naar huis. 

Op papier waren wij sterker, maar dat is geen garantie voor een goede afloop. Helaas konden Ludo, Twan en Hans niet spelen, waardoor Ad in de dubbelrol van invaller en teamleider meedeed. Rond kwart voor elf werd het ineens 1-1 doordat Jeroen op bord 3 verloor door mat en de tegenstander van Jos op bord 1 opgaf. Jeroen had vanuit een actieve opening een kwaliteit gewonnen, maar verzuimde de wedstrijd rustig uit te schuiven. Zwart counterde met een dame en een aantal stukoffers de witte stelling kapot en gaf met de overgebleven stukken mat. Jos kreeg een comfortabele stelling met een pion op d5 en na het inruilen van een niet werkende klok vervolgde hij met gewoon doordrukken tot dit uiteindelijk tot winst leidde. Op bord 2 kreeg Robert de Trompovski aanval te verwerken met Lxf6. Door een “toevallige” combinatie won hij uiteindelijk een stuk en daardoor de partij. Tenslotte zat Ad nog als laatste in de zaal een toreneindspel met een pion meer naar winst te spelen in de tijdnood van de tegenstander onder toeziend oog van veel stukkenjagers. Op het moment dat de klok op 0 stond gold dat ook voor de stelling. 

Hiermee was de winst met 3-1 binnen en doordat Waalwijk verrassend met een zwak team won van Dongen hebben we de kansen op het kampioenschap nog helemaal in eigen hand. Volgende ronde speelt de koploper Waalwijk tegen Stukkenjagers A en wij tegen HMC A.

Ad van Rijsewijk

 

  De Stukkenjagers D 1856 Eindhoven A 2006 1-3
1. S. Funk 1910 J.M. Sutmuller 2135 0-1
2. D. Jaheruddin 1925 R.L.P. Klomp 2054 0-1
3. S. Hess 1903 J.W.P. van der Put 1962 1-0
4. G. Vermeulen 1687 A. van Rijsewijk 1871 0-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *