Verslag ronde 7

Zilver    (spreken is…)

Aan het eind van een lang en slopend olympisch seizoen wil het nog wel eens voorkomen dat sommige mensen op hun tandvlees lopen, zoals dat zo mooi en plastisch uitgedrukt wordt in onze prachtige taal.
Zo niet Eindhoven B !  Althans, de harde kern. Althans ik dan toch.
Hans was niet beschikbaar, Peter liet zich een heel stuk ontfutselen, Simon bood remise aan, terwijl er nog matpotentieel aanwezig was. Onze invaller Twan hield echter stand en haalde andermaal het volle punt binnen. Koesteren zulke invallers.
Ikzelf, de teamleider, zat om half twaalf nog te bikkelen bij een schier hopeloze stelling, terwijl mijn team al beneden in de bar ogenschijnlijk ongeïnteresseerd in wat gaande was, consumpties zat te verorberen onder het genot van een potje snelschaak.
Mijn tegenstander wikkelde een weinig onnauwkeurig af en schrok toen ik onverhoeds een paard verschalkte. Die zet richtte mijn stelling weliswaar te gronde, maar de schrik was zo groot en onverwacht dat hij ter plekke besloot voorzichtig te worden. Doorpakken was het devies, voor beide partijen. Ik onderkende het als mijn laatste kans en greep die met beide handen aan. Toen mijn opponent ook nog een keer vergat zijn klok in te duwen, was de ontreddering compleet en daarmee de nederlaag onafwendbaar. Conclusie: geef nooit op! Het punt bezorgde ons de overwinning en de tweede plaats in de eindrangschikking.
In de bar aangekomen, duurde het even voor mijn teamgenoten doorhadden welk mirakel zich zojuist voltrokken had, druk als zij waren met hun snelschaakpartijtjes…
Conclusie: Dit kan zo niet langer. Ik wil nog best een jaartje jullie teamleider zijn en alles voor jullie regelen en zorgen dat jullie jezelf op de borst kunnen kloppen met alweer een gewonnen wedstrijd, maar dan moet een van jullie voortaan maar proberen om daar objectief verslag van te doen.

 

 

 

Avond C2 Ronde: 7; Datum: 2014-03-19
 5
De Stukkenjagers E5
 5
 5
Eindhoven B5
 5
5
5
5
 5
1.
Berg van den,M.(Mark)
1824
Kastelijn,A.M.(Twan)
1883
0
1
2.
Alphen van,C.(Carel)
1689
Roozemond,P.(Peter)
1723
1
0
3.
Vermeulen,G.(Guus)
1777
Glückstern,S.M.C.A.(Simon)
1724
½
½
4.
Delien,A.(Andries)
1725
Hoogstraten van,R.J.M.(Ron)
1526
0
1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *