Verslag ronde 5

Een thuiswedstrijd tegen koploper Eerste Goirlese Schaakclub, uitgelezen mogelijkheid om iets van onze oude glorie te laten herleven middels een verpletterende serie overwinningen, hoe anders kan het gaan. Uitslag ½ – 3½. Voor hullie.

Ron was als eerste klaar. Tegen een Caro-Kann, tenminste ik geloof dat die opening zo heet, kwam ik na een zetje of 12 niet eens zo slecht te staan; mijn tegenstander had zojuist kort gerokeerd en ik had geantwoord met h4. Na van de schrik bekomen te zijn werd mijn aanval kundig afgeslagen, bovendien kwam de zwarte dame geheel zelfstandig mijn toren op a1 ophalen. Mijn rotsvaste overtuiging dat die dame daar nooit meer weg zou komen bleek andermaal op drijfzand gegrond. Om negen uur reeds kon ik mij volledig toe gaan leggen op mijn taak als wedstrijdleider.

Dennis zat toen al een kwartier te broeden op een zet die hem uit een onmogelijke stelling kon bevrijden. Anders was hij waarschijnlijk nog eerder klaar geweest. Dat kwartier had hij beter een paar zetten eerder kunnen besteden, want inmiddels was er geen redden meer aan. Later verklaarde hij dat hij een geheel nieuwe opening had uitgeprobeerd, want met die vorige ‘was hij wel klaar mee’. Bedankt Dennis. Hou vol.

Op bord drie werd door Peter een potje Fischer Random Chess gespeeld. Al zijn stukken stonden in een tamelijk willekeurige volgorde weer op de startrij. Helaas speelde zijn tegenstander wel de klassieke variant. Zijn stukken besloegen het hele bord, werkten bovendien samen en nog zo wat kenmerken, waar je wat mee kunt.
Kansloze missie dus; wij vormen een hecht team.

Buitenbeentje Hans op bord 1, geleend immers van het ter ziele gegane Eindhoven A, liet zich door alle rampspoed niet ontmoedigen en speelde rustig door, kwam een gezonde pion voor te staan en leek zowaar de eer te gaan redden, ware het niet dat hij, toch enigszins aangedaan door het abominabele optreden van het zootje ongeregeld waar hij nu weer bij terecht was gekomen, na een ruiltransactie zijn zo gezonde pion in een geïsoleerde dubbelpion zag veranderen, waarna zijn tegenstander kans zag de helft van de eer aan zichzelf te houden.

Wij bieden Hans onze welgemeende excuses aan en feliciteren onze tegenstanders.

Ron van Hoogstraaten

uitslagen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *