Verslag ronde 6

ESV 4 – De Combinatie 2       2½ – 5½ 

De eerste wedstrijd dit seizoen zonder beperkende maatregelen. We konden daardoor ook weer compleet aantreden. Helaas wel verloren, alleen Nirupa wist netjes te winnen en Hanz-Martin, Ron en Flip wisten remise te bereiken. Bij deze een overzicht van de partijen.

Op bord 1 speelde Hanz-Martin Cheng  remise zoals al gezegd:

Albert had een slechte dag. Hij snoepte een vergiftigde pion en dat leverde een verloren stelling op, namelijk een stuk achter tegen een pion. Zijn tegenstander loste allerlei tegenspel op met een fraai stukoffer. Hij viel tegelijkertijd een ongedekte toren en twee ongedekte stukken aan met zijn dame. Hij had nog kunnen afwikkelen naar een eindspel met twee pionnen voor het stuk in plaats van een, maar dat miste hij. Een paar zetten later was opgeven de enige mogelijkheid. Een volkomen off-day.

Op bord 3 speelde Elysia. Haar tegenstander rukte met pionnen op naar de koningsstelling en langzaam maar zeker vergrootte hij de druk, waar Elysia uiteindelijk onder bezweek.

Ikzelf kwam een pion voor, maar in het middenspel ruilde ik af om een pion te winnen die ik wel weer moest inleveren, met ook een minder goede stelling waarbij ik ook een schaak met daarna een penning overzag waarbij mijn tegenstander ook nog actiever uit dit geheel kwam. Na nog vele zetten waarin mijn tegenstander geen fout maakte, gaf ik op:

De Combinatie had besloten om de, op papier, één na sterkste speler aan het vijfde bord te laten plaatsnemen. Hadden zij geweten dat daar Ron van Hoogstraaten zelf zat, dan hadden zij wellicht een ander opgeofferd. Grootspraak natuurlijk, u weet wel van wie, maar hij schaakte deze keer niet onaardig:

Nirupa won haar partij:

Flip speelde remise. Het was een spannende partij met kansen over en weer. Uiteindelijk remise omdat zijn tegenstander de oprukkende pionnen van Flip middels een torenruil moest tegenhouden en hij vervolgens met alleen een paard zonder pionnen wel voor stond maar niet meer kon winnen.

Eric verloor helaas ook. Hij maakte een fout en verloor zijn dame. Hij speelde nog moedig door, maar moest uiteindelijk opgeven.

Ewout Snoeck