Verslag ronde 4

Avondteam-A vergeet te winnen.

Foto door René Olthof

Met een matchpunt voorsprong op concurrent Stukkenjagers-A reisden we af naar Den Bosch. De opdracht was duidelijk: met twee matchpunten terugreizen naar Eindhoven. Met minder kon geen genoegen genomen worden: Stukkenjagers had al een voorsprong op bordpunten opgebouwd.

In de eerste fase liep alles naar wens. Vier goede stellingen waren er te bewonderen, waarbij die van Ludo tegen Twan Burg natuurlijk het knapst was. Jeroen speelde met kleine wendingen zijn tegenstander zoek en ik mocht na een Wolgagambiet mijn pion voorsprong met goed spel behouden, zodat na zo’n flinke twee uur we met 2-0 voor stonden.

Misschien ging het wel te vlot. Jos kreeg een remise aanbod, maar sloeg deze af omdat zijn stelling te goed was. Daarna kreeg zijn tegenstander toch enige tegenkansen, die hij goed benutte. Op de veertigste zet ging Jos een slechter eindspel uit de weg, maar overzag daarbij dat hij in een zet mat werd gezet. De partij van Ludo had inmiddels ook een andere wending gekregen. Met een tijdelijk pionoffer kreeg zijn tegenstander het loperpaar en de druk op Ludo’s stelling werd steeds groter. Lang heeft Ludo nog gestreden voor de remise maar het mocht niet baten: 2-2. Omdat de Stukkenjagers nu drie bordpunten op ons team voor staan, kan alleen een uitglijder van de Tilburgers ons nog naar de play-off’s helpen. 

Twan Kastelijn

 

 

  HMC Calder A 1970 Eindhoven A 2070 2-2
1. Twan Burg 2461 Ludo Tolhuizen 2154 1-0
2. René Olthof 2055 Jos Sutmuller 2135 1-0
3. Cees Nuijten 1808 Twan Kastelijn 2029 0-1
4. Jan Gerritsen 1557 Jeroen van de Put 1962 0-1

 
P.S. Op de site van HMC staat een verslag met foto’s en de partijen van Jos en Ludo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *