Verslag ronde 7

Avondcompetitie: Volle winst tegen Roosendaal 

In de laatste ronde van de avondcompetitie heeft team A een 4-0 overwinning behaald op RSG-B. Na in de voorgaande wedstrijden de kampioenskansen te hebben verspeeld was het hier tijd voor. De wedstrijd verliep uitermate soepel tegen het zwakke tweede team van het Roosendaalsch Schaak Genootschap.

Jeroen was op bord 4 na ruim een uur al klaar in 17 zetten. Twan deed het niet veel slechter met winst na 2 uur tegen een afruilvariant van het Frans. Ondertussen was Hans op bord 2 na een snelle afruil van de dames in een dynamisch middenspel met veel actieve stukken en een pion meer terecht gekomen. Hij wist dit keurig tot winst uit te spelen. Jos op bord 1 was als laatste klaar. Na het afslaan van een koningsaanval hield hij een beter paardeindspel over met een pion meer en bracht de score op 4-0.

Hiermee zijn we dan uiteindelijk toch 2e geworden, hetgeen een te verwachten plek was op grond van de teamratings. Maar na de winst op de favoriet Stukkenjagers A was er hoop op meer. Helaas zijn de wedstrijden daarna tegen HMC en Waalwijk niet volgens verwachting verlopen.

Ad van Rijsewijk

    Eindhoven A     2052   –   RSG-B                 1760  4  – 0
1. Jos Sutmuller    2157   –   Erik-Jan Colijn   1935  1  – 0
2. Hans Bosscher 2047   –   Johan Goorden  1779  1  – 0
3. Twan Kastelijn   2031   –   Ron Hofer           —-    1  – 0
4. Jeroen v d Put   1972   –   Marvin Jacobs   1565   1  – 0

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *