Jeugdkersttoernooi 2014

Vandaag, zondag 21 december vond de 16e editie van het Han Mulder Kerst Jeugdtoernooi plaats in activiteitencentrum Burghplan in Eindhoven. Met 83 deelnemers hadden we er twee meer dan vorig jaar, ondanks het feit dat het maximum deelnemersaantal op 70 stond. Toch verliep de organisatie vrijwel vlekkeloos en was het een mooie schaakdag.

In de A/B groep speelden 14 deelnemers. Sam Baselmans nam hier sportieve revanche op zijn tweede plaats (op weerstandspunten) van vorig jaar. Dit maal was hij met een score van 7 uit 7 de sterkste. Nummer twee werd Jasper Beukema met een score van 6 uit 7. Hij verloor alleen in de vierde ronde van Sam. Charlie Tang nam de derde plaats in met 5 uit 7. Zijn enige twee verliespartijen kwamen tegen Sam en Jasper. De rest van het veld volgde op gepaste afstand.

Ook in de C groep hadden we een winnaar met een 100% score, Victor Muntean. Zijn overmacht was nog groter dan die van Sam in de A/B groep. Yichen Han en Jonas Ramaekers eindigden met 5 punten op de 2e en 3e plaats, waar weerstandspunten het verschil moesten maken. De laatste ronde was een spannende waar zowel Bi-Rong Wang als Janne Allaart het podium konden bereiken als zij hun partijtje wonnen. Dit lukte voor hen niet, waardoor ze genoegen moesten nemen met een met vijf man gedeelde 4e plaats.

In de D groep lag de einduitslag veel dichter bij elkaar. Waar Koen Langerak er eerst als een speer vandoor ging met 5.5 uit 6, werd hij bijgehaald en vervolgens ingehaald door Alex Karapetov. Alex stond bij het ingaan van de laatste ronde een half punt voor op Koen, die een half punt voorsprong had op een viertal achtervolgers. Het onwaarschijnlijke gebeurde: Alex verloor van Wouter Trieling die daarmee op gelijke hoogte kwam. Koen Langerak speelde remise en bereikte ook 6.5 punt. Tot slot behaalde ook Alexander Rutten 6.5 uit 9 door te winnen van Winston Tjong. Zo deelden maar liefst 4 spelers de gedeelde 1e plaats! Op weerstandspunten won vervolgens Alex voor Alexander en Wouter, waardoor Koen 4e in de eindrangschikking stond.

De E categorie was met 30 kinderen de grootste groep. Eric Starmans zegevierde hier met 7.5 uit 9, op voet gevolgd door Wesley Tjong tjin Joe (7) en Thomas Kutchoukov (6.5). Wendy Huang stond met hetzelfde aantal punten als Thomas op een keurige 4e plaats net naast het podium. Lange tijd had Wesley de ranglijsten aangevoerd maar in de voorlaatste ronde raakte hij zijn plekje kwijt aan de uiteindelijke winnaar Eric.

Toen de D en E groepen hun partijtjes gespeeld hadden, was het tijd voor de traditionele simultaan tegen de Kerstman en Kerstvrouw. De E groep speelde tegen de Kerstman en de D groep tegen de Kerstvrouw. Omdat ze flink wat tijd nodig hadden om niet tegen alle talentjes te verliezen kregen ze hulp van hulpkerstmannen Frits en Rob. Toch kon ook met deze versterkingen het simultaanteam niet alle partijtjes winnen.

Aan het einde van de dag was er natuurlijk de prijsuitreiking. Nadat de bekers waren uitgereikt, mocht iedereen een klein prijsje uitkiezen zodat iedereen met gevulde handen naar huis ging.

Tot slot aan alle deelnemers, begeleiders en vrijwilligers: bedankt, het was weer een geslaagd toernooi. Graag tot volgend jaar en alvast een vrolijk Kerstfeest.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *