Verslag KJT 2018

Verslag 20e Han Mulder Kerstjeugdtoernooi

Op zondag 23 december vond het alweer 20e Han Mulder Kerstjeugdtoernooi plaats. Ditmaal op en mede georganiseerd door het Lorentz Casimir Lyceum. Een prachtige locatie in het bos met een verdiepte, grote zaal voor de ouders en aparte schaaklokalen op voldoende afstand zodat stilte daar gegarandeerd was.

Er waren ditmaal 61 deelnemers met een redelijk evenwichtige verdeling over de verschillende groepen zodat het niet noodzakelijk was groepen te combineren. De C-groep had 10 deelnemers zodat er een complete halve competitie gespeeld kon worden. De overige groepen waren groter en speelden Zwitsers. Gedurende de dag was een en ander online te volgen op de beamer in de grote zaal. Hier kunt U de uitslagen zien.

Gedurende de dag waren vele andere activiteiten mogelijk. In de kantine waren dranken, broodjes en andere versnaperingen te krijgen. Verder was er een schaakpuzzel met voor iedere categorie een schaakvraag. Voor met name de ouders was er een quiz met algemene vragen. Gelukkig dit jaar wat makkelijker zodat de winnaars 6 van de 10 vragen goed hadden. Voor het eerst was er ook een zeer groot schaakspel op de vloer uitgestald waar vele jeugdigen mee aan de slag gingen.

Zoals gebruikelijk waren ook de Kerstmannen present. Eerst om mandarijnen uit te delen, daarna een potje om warm te draaien en daarna vanaf 15.00 het echte werk met een simultaan tegen meisjes en jongens uit de D- en E-groep. De tegenstand leidde er zo nu en dan toe dat de Kerstmannen het zweet uitbrak.

De mooie dag werd ruim op tijd afgesloten met vele prijzen: prijzen voor de hoogst geklasseerden in het schaaktoernooi, aanmoedigingsprijzen, prijzen voor de simultaan en de schaakpuzzels. Als je dan nog niet in de prijzen was gevallen, was er voor iedereen de mogelijkheid om een klein prijsje uit te zoeken.

Een foto-impressie van de dag en natuurlijk alle prijswinnaars kan je hier zien.

Bij deze dank aan alle vrijwilligers en voor de gastvrijheid van het Lorentz Casimir Lyceum.

Hopelijk weer tot volgend jaar.

Ewout Snoeck