Finale interne competitie

Maandag is de laatste ronde van de interne competitie gespeeld, en hier is de volledige uitslag te vinden. Aan de hand daarvan kunnen we alvast vooruit kijken:
Maandag 18 juni, de dag na het voetbalkampioenschap, is er de strijd om het clubkampioenschap van ESV.
Dit jaar wordt er ook gestreden om de titel in de C- en D-poule.
Twee onderlinge partijen met ieder een uur speeltijd zullen de beslissing brengen.

Rene Moonen heeft zowel de winter- als de zomercompetitie gewonnen in de B-poule.
Daar dus geen finale. Rene heeft echter zo’n sterke tweede seizoenshelft gespeeld dat hij helemaal bovenaan geëindigd is en dus met Bas van de Plassche (won de winter met 15 uit 15, weet u nog?) mag bepalen wie dit seizoen de clubkampioen wordt.
Rene was overigens al kampioen toen Bas pas vijf jaar was en kan zijn derde titel pakken. Bas gaat voor zijn zestiende clubkampioenschap. Zij speelden dit seizoen reeds drie maal eerder tegen elkaar in de interne. Drie keer won Bas..

In de C- poule waren tot de laatste ronde nog vier kandidaten (Rinus, Igor, Rob en Albert) om het op te nemen tegen winterkampioen Jan Toorman, die ook bezig is aan een ijzersterk seizoen. Albert Coenen is het geworden.

De D- poule is twee maal gewonnen door Gerardo Santiago. (Vierde in de totaalstand van de zomercompetitie!) Echter, Gerardo was niet vanaf dag één lid van ESV en had in de eerste speelronde 3 uit 6 gescoord en 4½ punt “cadeau” gekregen. Geheel reglementair (artikel 14) mag daarom Peter Roozemond het tegen hem opnemen.

Primeur

Dit jaar zullen de partijen tussen Rene en Bas om het clubkampioenschap rechtstreeks op een groot scherm te volgen zijn in het bargedeelte van Burghplan.
Onder de deskundige leiding van Jos Sutmuller worden alle leden aangemoedigd om de zetten van Rene en Bas in gepaste stilte te bewonderen, danwel suggesties voor verbeteringen aan te leveren. Het beloofd het best bekeken kampioenschap in jaren te worden!  U is allen van harte uitgenodigd.

2 gedachten over “Finale interne competitie

 1. Jan, Ik geef toe dat het reglement nog eens door een jurist nagekloven moet worden, maar in artikel vier staat dat er op rating wordt ingedeeld. Daarom is na de wintercompetitie bijvoorbeeld Eric Wijsman met maar twee gespeelde partijen gepromoveerd naar de A-groep en niet Rene die op rating slechts vierde werd.(Klik op “ratinglayout“) Daarna zijn jullie boven jezelf uitgestegen…

 2. Ik vind deze apotheose van een voor mij beste seizoen ooit (tenminste voor Eindhoven; ruim 40 jaar geleden was ik 2x achter elkaar gedeeld eerste bij het clubkampioenschap van LSG). De oudjes (rené en ik ) doen het dit jaar nog best!
  En ik speel dus graag het spelletje mee dat Walter voor volgende week bedacht heeft.
  Echter: ik was eerste in groepC in de eerste competitiehelft; maar: nu ook weer!!!! Want in de 2e competitiehelft ben ik door Walter zomaar met een B achter mijn naam verder gegaan.
  Vind ik geen probleem.
  Alleen: dit had met René dan ook moeten gebeuren: 1e in groep B, dus in 2e competitiehelft een A achter zijn naam.
  En nu dus : volgende week spelen tegen de hoogste in groep B ( Ludo of Jos?), nu hij eigenlijk een A is.Daarnaast is het reglement verder wel duidelijk: hij moet ook tegen Bas volgende week.
  Kunnen jullie mij nog volgen?
  Nu maak ik het nog ingewikkelder: ik protesteer tegen het beleid van de wedstrijdleider, en die geeft dat (reglementair) door aan de commissie van beroep. Dat ben ik al zo`n jaar of 30 zelf!! (ooit benoemd; omdat ik niks te doen had nooit meer afgetreden).En ik beslis dat we Walter wegens zijn verder volstrekt vlekkeloze staat van dienst vergiffenis gaan schenken voor deze ene keer.
  Kortom: ik leg me neer bij de beslissing van de wedstrijdleider, en zal de gevolgen daarvan geheel voor rekening van Albert Coenen laten komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *