De finale

Omtrent de apotheose van de interne competitie staan een aantal dingen vast:
De datum is maandag aanstaande, de laatste dag van juni.
De commentator van dienst is dit jaar Alessandro Di Bucchianico. Hij zal naast het biljart van Burghplan de partijen om het clubkampioenschap bespreken waarbij eenieder aangespoord zal worden de zetten van Bas en Rene kritisch te beschouwen, terwijl zij dertig meter verderop zitten te zwoegen. De finale in de B-groep zal gaan tussen Frits en Jan Schot en belooft minstens zo spannend te worden.

Wat bij het ter server gaan van dit bericht nog niet vaststaat zijn de finalisten in de twee overige groepen. Het bestuur is nog in overleg. De reglementen bieden geen uitkomst behoudens artikel 18: “In onvoorziene gevallen is de wedstrijdleider bevoegd om af te wijken” Het geval wil dat de uitslagen van de laatste ronde nog niet aan de leden bekend gemaakt zijn. Daarom kan de tegenstander van Albert in theorie nog Harrie, Rob of Philippe worden. Zij eindigden in de wintercompetitie ongelijk dus dat zal wel objectief eenduidig vastgesteld kunnen worden. Ik gok op Rob. Een groter probleem zal het aanwijzen van de tegenstander van Ron zijn in de D-groep. Zowel in de winter- als de zomercompetitie zijn Hans en Peter gelijk geëindigd! Omdat Ron in ronde twaalf van Hans gewonnen heeft en in ronde dertien van Peter gaan er stemmen op de hoogste eer in de D-groep dan maar per decreet toe te wijzen..

Inmiddels is besloten dat Albert inderdaad tegen Rob zal strijden en dat in de D-groep  Hans en Peter eerst een beslissingsmatch spelen waarna de winnaar tegen Ron uitkomt.         De eindstand van de zomercompetitie vind u hier.

De voetbalwedstrijden tussen Frankrijk en Nigeria en Duitsland en Algerije zullen vanwege dit evenement aansluitend vertoond worden. Burghplan zal daartoe naar verluid tot vijf uur open blijven.
Niets kan u dus weerhouden de finales van de interne te komen aanschouwen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *