Schaken in de Heuvelgalerie

Wegens succes, zoals gezegd, opnieuw een zondagochtendsessie in de Heuvelgalerie. Het begint om 10:00 uur in de hal voor het Muziekgebouw, bij het grote schaakbord en aan een tiental bescheidener borden. Er kan een toernooitje worden gespeeld, maar het is ook bedoeld als laagdrempelige kennismaking met ESV en het schaakspel zelf.
Twee oktober van 10:00 tot 12:00 Heuvelgalerie. Komt allen !

Schaken in de Heuvelgalerie

Komende zondag 4 september organiseren we van 10.00 tot 12.00 uur ‘ s ochtends een schaakevenement in de Heuvelgalerie. Het evenement vindt plaats bij het grote schaakspel voor de ingang van het muziekgebouw. Om 10.00 uur starten we een toernooitje en degenen die later komen kunnen tegen elkaar spelen op de vele borden die staan opgesteld (of gewoon kijken hoe anderen schaken).

Oproep

In de woonzorgcentra van de Archipel zijn regelmatig cliënten die graag een partijtje willen schaken. Helaas hebben ze vaak gebrek aan geschikte tegenstanders. Vandaar de oproep aan onze leden of wij soms bij hun langs willen komen om een gezellige schaakmiddag (-avond) te hebben. Er zijn verschillende locaties bijvoorbeeld Landrijt in de Drosserstraat 1 en Dommelhoef in de Parklaan 97, beiden in Eindhoven, maar ook in Nuenen, Son en Best en in andere wijken in Eindhoven. Heb je interesse, neem dan contact op met Jolanda Bekkers (06-82309643). Voor meer informatie zie hier.

Niranjana en Melody Nederlands kampioen

Op het pupillenkampioenschap werd onze vereniging weer succesvol vertegenwoordigd in alle drie leeftijdscategorieën. In de H categorie (tem 7 jaar) won Tim Ma 6 van de 7 partijen en speelde één keer remise. Helaas was dat wel tegen de medekoploper die ook op 6,5 uit 7 eindigde. Toen alle partijen geëindigd waren bleek dat Tim net een weerstandspuntje minder had waardoor de titel aan zijn neus voorbij ging. In de F categorie (tem 9 jaar) verdedigde Niranjana succesvol de meisjestitel die ze vorig jaar in het online toernooi verdiend had. Ook Melody (G categorie) prolongeerde haar vorig jaar verdiende meisjestitel.

Luna Nederlands D meisjeskampioen

Op Hemelvaartsdag begint in Rijswijk altijd het Nederlands D kampioenschap (tem 12 jaar). Onze club was dit jaar weer goed vertegenwoordigd met vijf jongens en drie meisjes. Onze meisjes Niranjana en Melody zijn nog erg jong en kunnen nog jaren meedoen maar lieten zich met 5 uit 9 al goed gelden. Luna had het afgelopen jaar niet meer geschaakt en wilde kijken waar ze stond. De eerste partijen verliepen wat stroef met onder andere een nederlaag tegen het zusje van Eline Roebers maar naar mate het toernooi vorderde ging het telkens soepeler. Ze eindigde op een gedeelde eerste plaats en de daaropvolgende tie-break won ze moeiteloos met 2-0.

Lees verder

Oproep!

(door René Olthof)

Vorige weekeinde won Sam Baselmans het 92e kampioenschap van Noord-Brabant (georganiseerd in het kader van het 12e WLC Open) op weerstandpunten voor zijn broer Luuk. Trouwe lezers van onze website herinneren Sam en Luuk nog als spelers van onze jeugdteams die zo’n 10 jaar geleden grote successen boekten.

Sam was de opvolger van Sjoerd van Roon en komt met zijn titel in een lange lijst, die begint in het seizoen 1929/30.

Weet U wie de eerste Brabants kampioen was?

Lees verder

Elysia Nederlands Meisjeskampioen

In Almelo is altijd wat te doen! Zo wordt er sinds vorig jaar ook nog eens het Nederlands Jeugd Schaak Kampioenschap gehouden voor de leeftijdsklassen A, B en C. Opvallend was dat het de open A categorie, de sterkste categorie, dit jaar door een meisje werd gewonnen: wereldkampioene Eline Roebers troefde al haar manlijke collega’s af. Een ander meisje, Machteld van Foreest werd vierde en dan mogen de jongens nog blij zijn dat onze Wendy niet meedeed. Onze club was sterk vertegenwoordigd in de C categorie waar Sascha, Gachatur en Ivan alle drie in de middenmoot eindigden . Nirupa vertegenwoordigde ons in de meisjes A/B, maar kon geen potten breken. De ster van onze club was Elysia die de titel in de meisjes C categorie voor zich opeiste. Lees verder