Wendy door naar kwartfinale WK!


Wendy is opgelucht na haar winst tegen WCM Sophie Velea.

Wendy strijdt deze week om het wereldkampioenschap rapidschaken bij de meisjes <= 12. Dit is een knock-outtoernooi; de speelsters spelen een mini-match van twee partijen. Als er geen beslissing is, volgt een Armageddon-partij. Hierbij gaat zwart door met remise, maar heeft wit meer tijd op de klok.

In de eerste ronde speelde Wendy tegen de Amerikaanse WCM Sophie Velea.

Helaas wordt onze sport soms ontsierd door vals spel. Om dat te voorkomen moeten alle deelnemers in een kale ruimte zitten met camera’s op ze gericht. Verder kunnen ze op elk moment gevraagd worden hun scherm te delen.

In de eerste partij laat Wendy fraai zien hoe om te gaan met een klein voordeel, en hoe te spelen tegen zwakke pionnen met de zware stukken.

De tweede partij verloopt totaal anders. Wendy heeft natuurlijk zwart en heeft
aan remise genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. In deze partij komt
het aan op haar weerbaarheid en volhardendheid.

 

nog een kleine aanvulling:

De andere twee Nederlandse deelnemers aan de finalegroepen zijn Eline Roebers en Machteld van Foreest. Zij spelen beiden in de meisjesgroep tot en met 14 jaar. Beide kwamen ze ook door de eerste ronde en mogen nu in de kwartfinale tegen elkaar spelen. In deze groep komt er dus precies één Nederlander in de halve finale. Vorig jaar bij het EK leed Machteld een nederlaag tegen Eline (en tegen Wendy). Zij zal dus uit zijn op revanche. Toevallig poseerden beide dames vorige week voor de Volkskrant als Beth Harmon.

Eline Roebers als Beth Harmon (foto: Volkskrant)

Machteld van Foreest als Beth Harmon (foto: Volkskrant)

1 gedachte op “Wendy door naar kwartfinale WK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *