Het jeugd EK, dag 2

Door Jinfeng Huang.

Elke dag volgen we een beetje dezelfde routines. In de ochtend enkele tactische oefeningen en voorbereiding op de komende partijen. Vandaag om 10:00 uur hebben we een foto gemaakt samen met de hele delegatie, met iedereen in oranje shirts.

de Nederlandse delegatie

Elke dag begint de ronde om 15:00 uur. Vandaag was Luna vrij vroeg klaar, ze had nog 1 uur en 15 minuten op de klok toen de partij afgelopen was. Iets te snel. Luna moet leren dat dit geen toernooi is voor snelschaken. En inderdaad, ze heeft in het begin nogal wat fouten gemaakt, en op sommige momenten in een zeer gevaarlijke situatie. De tegenstander, een Fins meisje dat een jaar jonger is, greep de kansen niet en Luna won gelukkig.

Wendy speelde zoals gewoonlijk een lange partij. Ze dacht te lang na in de opening en stond onder tijdsdruk, met nog maar een paar minuten over met slechts 30 zetten. Hoewel ze zich in een winnende situatie bevond, miste ze het insluiten van de tegenstanders dame. Daarna bleek de situatie erg slecht voor Wendy. Gelukkig maakte de tegenstander veel fouten en kon Wendy een overwinning claimen.

Onze clubgenoot Yichen, die nu in Newcastle in Engeland woont, kwam ook naar de Europese kampioenschappen bij het Nederlandse team. Volgens de rating was hij 3de in de categorie Open onder 12 en een van de favorieten voor de kampioenschappen. Tot nu toe heeft hij 2 uit 2 gewonnen. Yichen is blij om zich te herenigen met zijn oude Nederlandse schaakvrienden en ook zijn Nederlands op te frissen.

Op onze weg terug naar het hotel, bezochten we een interessante ijssalon. De jongens daar zijn hilarisch. Ze doen veel trucs. Ze vulden bijvoorbeeld de cones door de ijsballen in de lucht te gooien. Ze maakten mini- en supergrote en gestapelde ijsjes die er belachelijk uitzien. Mensen lachten en juichten. Het was heel grappig om te zien. Yichen, Wendy en Luna kregen elk een ijsje van Peng als een kleine beloning voor hun harde werk vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *