The King’s Gambit

******English below *****

Twee dagen na Koningsdag, en een dag voor de oude Koninginnendag, zoals mensen van mijn generatie zich nog herinneren, speelden we op de club een thema-snelschaaktoernooitje waarbij elke partij verplicht begon met het aangenomen Koningsgambiet (1. e4, e5; 2. f4, exf4). Elf leden stortten zich op deze opening, in hoeverre hier anti-monarchale overwegingen (“kill the king”) een rol speelden laat ik maar in het midden.

Het werd een heerlijk toernooitje, waarbij er volop aangevallen, geofferd en matgezet werd. Na 11 ronden kwam René Moonen als beste uit de bus, met een mooie score van 8 punten, gevolgd door Morris Schobben (7,5) en Paul van Zon (7). Maar ook degenen die iets minder scoorden verlieten met een ‘big smile’ de clubavond. Lees verder

Leuk potje van een voormalig wereldkampioenskandidaat

In de derde ronde van de interne competitie Versneld tempo speelde ik tegen Albert Coenen het volgende leuke potje.

Dit zijn potjes waar ik wekenlang op kan teren, Twee paardoffers op e6, een magneetcombinatie resulterend in een mat, midden op het bord. Wat wil je nog meer. Lees verder

We gaan beginnen !

Het definitieve programma is nog niet bekend; op de ALV werd besloten dat rekening gehouden zou worden met het schema van de avondcompetitie en dat moet nog door de NBSB vastgesteld worden, maar hier zijn de eerste regels van het (voorlopige) programma:
05-09-2022 Interne competitie ronde 1
12-09-2022 Interne competitie ronde 2
17-09-2022 KNSB competitie ronde 1
19-09-2022 Schaak-off / rapid / vrije partijen
Opgeven bij Walter op zondagavond voor zes uur, maar voor de eerste ronde knijpt hij vast een oogje toe, en maakt hij de indeling pas op de maandagavond…

We gaan los!

Vanavond voor het eerst sinds mensenheugenis weer een ronde interne competitie in het speellokaal. Er wordt geschaakt aan maar liefst vijftien borden. Veel plezier en denk aan uw gezondheid (en die van de anderen).
Voor de indeling zie de pagina ‘Interne‘. Daar staat een link die u daarmee verder helpt.
En een link om na afloop de stand te kunnen inzien. De overige tekst moet nog een beetje geredigeerd worden. Komt goed!

Herstart maandag 7 juni

In het kader van de versoepelingen kunnen we komende maandag weer een begin maken met schaken zoals het bedoeld is: met een bord en stukken en een ‘echte’ tegenstander.
Voor de volwassenen: in principe gaat het door. Er moeten nog een paar organisatorische hobbels genomen worden; zo wachten we nog even op de corona-regels van de Lievendaal. U ontvangt een mail van onze secretaris met alle ins en outs binnenkort op uw virtuele deurmat.
Voor de jeugd: We starten maandag op de ISE. Er gelden een aantal voorwaarden:

  • Handen desinfecteren alvorens het klaslokaal te betreden.
  • Mondkapje verplicht in gangen en algemene ruimten (vanaf de vereiste leeftijd).
  • Na afloop de ruimtes (gebruikte tafels etc.) desinfecteren. Middelen zijn aanwezig.
  • Ouders mogen het terrein niet betreden, zij wachten op de parkeerplaats.